“Talks&Drink” в парка през август

На 27.08 от 19:00 ч. проведохме нашата неформална среща “Talks&Drink” на терасата на Culture Beat Club, където на открито с хубав изглед към София и приятна компания изпратихме най-слънчевия месец – август.

“Talks&Drink” в парка през юли

На 30.07. от 19:00 ч. проведохме неформалната ни нетуъркинг среща на открито в парка на НДК спазвайки социална дистанция. Запознахме се с нови хора и си споделихме какви планове имаме за оставащите летни месеци.

“Talks&drinks” oнлайн с Велина Гетова

На 25.06. от 19:00 ч. проведохме онлайн неформалната ни нетуъркинг среща “talks&drinks”, на която специален гост беше Велина Гетова.

Тя започна срещата като разказа за нейното образование в Великобритания и опита й като психолог и performance coach. Темата с менталното здраве на работното място беше особено интересна и почти всички участници в събитието споделиха техния опит. 

Велина започва своята кариера в Телерик, където след няколкогодишен опит и огромен интерес в областта на психологията решава да направи “нещо лудо за себе си”. Тя успява да получи финансиране за магистърска степен и завършва социална и организационна психология в London School of Economics and Political Sciences. След своето дипломиране Велина се завръща в България и създава своя стартъп – NotYourTherapy.

Тук-Там и UK Alumni Club през 2020

Тук-Там се стреми да изгради най-голямата мрежа на българи по света, която позволява на потребителите и членовете да са свързани едни с други и с България от всяка част на света. 

Като част от Тук-Там, UK Alumni Club също участва в голямата трансформация. През 2020 уебсайтът и базата данни на Клуба ще бъдат интегрирани в платформата. 

Какво означава това за теб като член на UK Alumni Club?

  • Aко вече имаш профил в Гид към България (guideme.bg), то със същите данни можеш да влезеш в новия портал и просто да допълниш своя вече съществуващ профил.
  • Ако нямаш профил в Гид към България се регистрирай със същия мейл, който използваш за уебсайта на Алумни клуба и на който получаваш месечните бюлетини. При пълната интеграция на Клуба към платформата ще имаш само един профил – много по-пълен и унифициран. 

Какви са предимствата да си част от общността на Тук-Там? 

Платформата tuk-tam.bg предоставя възможности в четирите основни направления, върху които Тук-Там се фокусира:

  • Живот – актуална, проверена и полезна информация за живота в България;
  • Работа – кариерни събития, обяви за работа и профили на водещи компании; 
  • Образование – възможности за стипендии, а в бъдеще и данни за университети и специалности, съвети от други членове на общността и курсове;
  • Общност – мрежа от други Тук-Тамовци с подобен опит или съвсем различен, които са потенциални нови професионални и приятелски контакти; интервюта, вдъхновяващи истории и авторски статии

Чрез Тук-Там оставаме свързани с България където и да сме и допринасяме за това България да стане още по-добро място, като даряваме време или средства за смислени каузи, в които вярваме.

“Talks&drinks” през юни

На 04.06. от 19:00 ч. проведохме отново онлайн неформалната ни нетуъркинг среща “talks&drinks”.

Започнахме срещата с Деан Безлов, който ни разказа за образованието си във Великобритания и вълнуващото си кариерно развитие в България.

Деан е завършил математика и статистика в University of Warwick. След пет годишното си пребиваване във Великобритания, той се завръща в България, където консултира стартъпи и помага за тяхното развитие. Отделно, разработва собствен проект за пивоварна за крафт бира.

Историята на Велина Гетова

“Както ходиш на йога, защо да не можеш да се видиш и с психолог?” пита Велина Гетова, която работи усилено за менталното здраве на хората на работното им място.

Прочетете историята й, за да разберете за пътя й от Телерик до LSE, за емпатията и менталния фитнес, както и за проекта й NotYourTherapy. Ще разберете и на какво според нея се дължи стигмата около психичното здраве и как може да бъде преодоляна.

“Talks&drinks” през април

След като пандемията пренесе по-голямата част от ежедневието в интернет, месечната неформална нетуъркинг среща “talks&drinks” се проведе онлайн на 30.04. от 19:00 ч.

Започнахме срещата с Радо Рашков, който ни запозна с пътя си през английското образование и бизнес начинанията си в България.

Радо е машинен инженер завършил University of Bath. След като прекарва известно време в авиационната индустрия се завръща в България. Тук е вече шест години и развива бизнес с оборудване за хранително-вкусовата промишленост и фармацията.

Историята на Цветан Илиев

Цветан Илиев завършва автомобилно инженерство в Обединеното кралство, а в Германия работи по проекти за Мерцедес за разработка на двигатели. За страстта му към автомобилите, проекта му за производство на електрически велосипеди у нас, както и кое негово занимание му позволява да обикаля пътищата на България със скъп Ягуар, ще разберете в интервюто.

“Talks&drinks” през февруари

Неформалната ни месечната среща вече се казва “talks&drinks”! Първото й издание се проведе на 27.02.2020 от 19ч. в бар After Five.

Идеята е в началото на всяка сбирка някой член на клуба да представи своя професионален път – собствен бизнес или успешна кариера и как британското образование има принос за това, последвано от неформални разговори и нетуъркинг.

Първият ни лектор беше Цветан Илиев, който е автомобилен инженер, върнал се в България преди малко повече от година. Тук той се занимава със създаването на нова компания за разработка и производство на електрически велосипеди и доразвиването на автомобилната си онлайн медия.