Историята на Велина Гетова

“Както ходиш на йога, защо да не можеш да се видиш и с психолог?” пита Велина Гетова, която работи усилено за менталното здраве на хората на работното им място.

Прочетете историята й, за да разберете за пътя й от Телерик до LSE, за емпатията и менталния фитнес, както и за проекта й NotYourTherapy. Ще разберете и на какво според нея се дължи стигмата около психичното здраве и как може да бъде преодоляна.

“Talks&drinks” през април

След като пандемията пренесе по-голямата част от ежедневието в интернет, месечната неформална нетуъркинг среща “talks&drinks” се проведе онлайн на 30.04. от 19:00 ч.

Започнахме срещата с Радо Рашков, който ни запозна с пътя си през английското образование и бизнес начинанията си в България.

Радо е машинен инженер завършил University of Bath. След като прекарва известно време в авиационната индустрия се завръща в България. Тук е вече шест години и развива бизнес с оборудване за хранително-вкусовата промишленост и фармацията.

Историята на Цветан Илиев

Цветан Илиев завършва автомобилно инженерство в Обединеното кралство, а в Германия работи по проекти за Мерцедес за разработка на двигатели. За страстта му към автомобилите, проекта му за производство на електрически велосипеди у нас, както и кое негово занимание му позволява да обикаля пътищата на България със скъп Ягуар, ще разберете в интервюто.

“Talks&drinks” през февруари

Неформалната ни месечната среща вече се казва “talks&drinks”! Първото й издание се проведе на 27.02.2020 от 19ч. в бар After Five.

Идеята е в началото на всяка сбирка някой член на клуба да представи своя професионален път – собствен бизнес или успешна кариера и как британското образование има принос за това, последвано от неформални разговори и нетуъркинг.

Първият ни лектор беше Цветан Илиев, който е автомобилен инженер, върнал се в България преди малко повече от година. Тук той се занимава със създаването на нова компания за разработка и производство на електрически велосипеди и доразвиването на автомобилната си онлайн медия.

Историята на Жана Ле

Родителите на Жана Ле идват от Виетнам да учат в България, а когато самата тя пораства, заминава да следва във Великобритания.

Първоначално се чувства “загубена в превода” там, но с времето се научава да чете между редовете. Днес е сред движещите сили на Заедно в час / Teach for Bulgaria. Прочетете историята и, за да разберете как опровергава скептиците около себе си с ежедневната си работа за смислена кауза.

Официалният старт на UK Alumni Club Bulgaria

На 12 ноември дадохме официално начало на клуба на коктейл в резиденцията на британския посланик. Горещо благодарим на Н.Пр. Ема Хопкинс за гостоприемството, както и на екипа на резиденцията за тяхното съдействие. Нашите партньори от Британско-българската бизнес асоциация (BBBA), Британски съвет, Българска Чийвнинг асоциация и Асоциация на българите учили във Великобритания (ABSB) спомогнаха за успешния старт на Клуба!

Можем да се потопим отново в атмосферата на вечерта със снимки от събитието и видео!